17 Haziran 2009 Çarşamba

Kasırga yaratan bu travian nedir ?

Travian'ın bir oyun olduğu söylenir ve gerçekte zaten sadece bir oyundur. Baştan bunu belirtmemiz gerek çünkü çoğu işi online oyunlara gereğinden fazla zaman harcayarak sosyal yaşantısını çürütmektedir. Bu yüzden ne olursa olsun öncelikle bunun sadece bir strateji oyunu olduğunu bilmeniz gerekmektedir.Bu metin Travian-oyun-hileleri.blogspot.com sitesine aittir bir kaç dökümandan esinlenerek derlenmiştir. İzinsiz kullananlar hakkında yasal yollara başvurulur.

Travian'da onbinlerce oyuncu, yüzbinlerce köyü sanal bir harita üzerinde yönetir. Savaşlar yapılır. Köyler el değiştirir, bazı köyler yıkılır. oyuncular bilgisayar veya sistem tarafından üretilmez tamamen gerçektir. Her birine mesaj yazabilirsiniz ve cevap yazarsa da okursunuz. Travian'da diğer internet tabanlı oyunlar gibi tamamen gerçek zamanlı olarak oynanmaktadır. Oyunu kapattığınızda da zaman işlemeye devam eder ve Travian dünyasında diğer oyuncular oynamayı sürdürür. Bu yüzden plan yaparken uyuduğunuz, bilgisayar başında olmadığınız zamanıda göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. İşte çoğu kişide tam bu noktada sosyal hayatını kaybetmektedir. Bu metin Travian-oyun-hileleri.blogspot.com sitesine aittir bir kaç dökümandan esinlenerek derlenmiştir. İzinsiz kullananlar hakkında yasal yollara başvurulur.

Oyunun bağımlılık yaratan kısmı da gerçek zamanlı olmasıdır. Ben, gecelerce köyüme saldırı düzenlenecek diye uyumadan başında beklediğimi hatırlarım. Çünkü bir köyü geliştirmek çok emek isteyen bir şeydir. Özellikle ilk köyü geliştirmek çok zaman alır.

Travian'da dört çeşit hammadde vardır. Oyundaki sıralanışlarına göre bunlar, odun, tuğla, demir ve tahıldır. Bunların bulunduğu alan, "Köy Planı"dır. Her köyde toplam 18 hammadde alanı bulunur. İlk kez başlayan oyuncuların köylerinde 6 tahıl alanı (tarla), 4'er odun, tuğla ve demir alanı bulunur. Bu alanları geliştirmek için hammaddeye ihtiyaç duyarsınız ve başlangıçta 800'er adet hammaddeyle oyuna başlanır.Bu metin Travian-oyun-hileleri.blogspot.com sitesine aittir bir kaç dökümandan esinlenerek derlenmiştir. İzinsiz kullananlar hakkında yasal yollara başvurulur.

Hammaddeden sonraki ikinci önemli konu ise "Köy Merkezi"nde görebileceğiniz binalarınızdır. Her köyde 20 tane bina kurabilirsiniz. Oyunda kurulabilecek toplam bina sayısı bundan biraz daha fazladır ve hangi binaları kuracağınızı tamamen sizin oyun stratejiniz belirler.

Travian'da bir harita üzerinde diğer oyuncularla birlikte oynarsınız. Bu harita, X ve Y eksenleri ile koordinatarın belirlendiği bir haritadır. X ve Y çizgilerinin birbirleriyle kesişmesinden oluşan her bir kareye "sektör" denir. Bu sektörler, değişik yerlere askerlerle ya da pazardaki satıcılarınızla ulaşılma zamanını belirler.Bu metin Travian-oyun-hileleri.blogspot.com sitesine aittir bir kaç dökümandan esinlenerek derlenmiştir. İzinsiz kullananlar hakkında yasal yollara başvurulur.

Oyun aslında internet üzerinde rahatlıkla gezinen kişilerin oynayabileceği basitliktedir fakat iyi bir oyuncu olmak içinde iyi bir strateji gerekmektedir. Oyunun temel amacını ve bağımlılık yarattığını yukarıda belirttik. Bu oyunu oynamak bolca emek ve fedakarlık ister. Biz ise bu sitede sizlere yapıcağınız fedakarlığı en aza nasıl indirirsiniz onu anlatıcaz. Bu yüzden yazdığımız hile programını kullanmanız sizin tamamen sosyal hayatınızı geri kazandıracağı gibi. Oyunda da üst sıralara çıkmanızı sağlayacaktır.Bu metin Travian-oyun-hileleri.blogspot.com sitesine aittir bir kaç dökümandan esinlenerek derlenmiştir. İzinsiz kullananlar hakkında yasal yollara başvurulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder