17 Haziran 2009 Çarşamba

Travian'da Merkez köyü belirleme / Hangi köy merkez köy olmalı

Travian oyununda yeni bir hesap açtığınızda, tüm kullanıcılara olduğu gibi size de dört odun, dört tuğla, dört demir ve altı tahıl alanı olan bir köy alanı verilir.

Bu standart olarak tüm oyunculara kayıt esnasında sistem tarafından otomatik biçimde verilen bir köy alanıdır ve oyuncuların büyük çoğunluğu bu köyü merkez köy yapar. Bu metin Travian-oyun-hileleri.blogspot.com sitesine aittir bir kaç dökümandan esinlenerek derlenmiştir. İzinsiz kullananlar hakkında yasal yollara başvurulur.

Merkez köyde hammadde ve tahıl alanlarını çıkartacağınız herhangi bir sınır veya seviyeye olmamasına rağmen. Diğer köylerinizde hammadde alanları en çok onuncu seviyeye kadar çıkartılabilir. Merkez köyün diğer köylerden farkı ve hatta en önemli özelliği ise diğer köyleriniz gibi başka oyuncular tarafından ele geçirilemiyor olmasıdır.Bu metin Travian-oyun-hileleri.blogspot.com sitesine aittir bir kaç dökümandan esinlenerek derlenmiştir. İzinsiz kullananlar hakkında yasal yollara başvurulur.

Merkez köy, oyun stratejinizin temelini oluşturur. Her istediğinizde öyle kolayca ve sık sık değiştirebileceğiniz bir şey değildir çünkü bir köyü merkez olarak belirledikten ve oradaki hammadde alanlarını onuncu seviyeyenin üzerine çıkardıktan sonra merkez köyü değiştirmek, çok masraflıdır. Çünkü hammadde ve tahıl alanlarının onuncu seviyeden sonraki geliştirme masrafları oldukça yüksektir ve merkez köyü değiştirdiginizde eski merkezinizdeki tüm hammadde ve tahıl seviyeleri otomatik olarak onuncu seviyeye gerileyecektir. Buradan da anlayabileceğiniz gibi çok elzem bir durum olmadıkça merkez köyü değiştirmek adeta deliliktir :)

Bu nedenle merkez köyünüzü belirlerken dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum. Oyun başında verilen altı tahıl, dörder odun, tuğla ve demir alanlı köyü merkez köyünüz olarak belirlemenizi kesinlikle tavsiye etmiyorum. Oyuna başladığınızda etraftaki oyuncuların, köylerin durumlarını inceleyip irdeledikten sonra merkez köyü hangisi yapacağınızı karar vermeniz daha sağlıklı olacaktır.Bu metin Travian-oyun-hileleri.blogspot.com sitesine aittir bir kaç dökümandan esinlenerek derlenmiştir. İzinsiz kullananlar hakkında yasal yollara başvurulur.

Bu yüzden merkez köyünüzü belirlerken olabildiğince sakin ve yavaş hareket edin. Unutmayın merkez köyünüzü belirlemek için kademelerinizi onuncu kademeye çıkartana kadar vaktiniz var.

Oyundaki stratejiniz iyi bir savaşçı olmak ise en büyük ihtiyacınız ordunuzu beslemek için tahıl olacaktır. Merkez köyünüzü dokuz ya da 15 tarlalı bir köy olarak belirlerseniz, ve bu köylerdeki tahıl alanı seviyelerini durmadan yükseltirseniz bol miktarda tahılınız olacaktır ve tabii ki de bu oranla eş değer biçimde güçlü bir ordunuz olabilir.

Oyunda dokuz ve 15 tarlalı köye sahip olmak ise en büyük sıkıntı, bunları geliştirmek için bunlara diğer köylerinizden hammadde aktarımı yapma zorunluludur. Ancak ben bu tip bir köyü merkez olarak belirlemenin yine de avantajlı olacağı fikrindeyim. Oyun gelişip de herkes çok tarlalı köyleri birbirinden almaya çalışırken, bu tip bir köyü merkez yaparak, köyünüzün ele geçirilmesini de engellemiş olursunuz. Merkez köy, asla diğer oyuncular tarafından ele geçirilemez.Bu metin Travian-oyun-hileleri.blogspot.com sitesine aittir bir kaç dökümandan esinlenerek derlenmiştir. İzinsiz kullananlar hakkında yasal yollara başvurulur.

Bir köyün merkez köy olarak belirlenebilmesi için öncelikle o köyde saray kurulması gerekir. Bir köye saray kurabilmek için de belirli başka bina seviyesi koşulları yanında, diğer köylerinizde saray olmaması gerekir. Ancak, saray olan her köy de merkez değildir. Oyunda bir köyü merkez olarak belirlemek için saray binasına girip "bu köyü merkez (ya da başkent) yap" seçeneğine basmanız gerekir.

Oyunda her milletin değişik hammaddeye diğerlerinden fazla ihtiyacı vardır. Romalı için demir, Galyalı için tuğla ve Cermen için de odun diğer hammaddelerden daha önemlidir. Standart köyde bu hammadde alanları dörder taneyken, oyundaki başka arazilerde bu dağılım, yine altı tahıl alanlı köy için konuşursak, 5-4-3 olarak değişebilir. Mesela Galyalıysanız, 5 tuğla, 4 odun ve 3 demir arazili bir köy de merkez köy olarak çok işinize yarayabilir.Bu metin Travian-oyun-hileleri.blogspot.com sitesine aittir bir kaç dökümandan esinlenerek derlenmiştir. İzinsiz kullananlar hakkında yasal yollara başvurulur.

Makalemizde bahsettiğimiz gibi oyunda aslında temel strateji merkez köy üzerine kurulmalıdır. Diğer köyleriniz başka oyuncular tarafından istila edilebilicek olmasına rağmen merkez köy kesinlikle ele geçirilemez.

Bu yüzden oyun stratejinizi yaparken bunu göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder